Americké lívanečky
05.07.2020
![](https://7b317e2d5c.cbaul-cdnwnd.com/de6adddccaf94f2d04b71ad1c7a7cc2b/200000026-cfee0cfee2/h600w1024p-1.jpg?ph=7b317e2d5c)
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem zpracujeme v hladké těsto, několik minut necháme nabobtnat. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo margarínu, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile není vrchní strana už tekutá, a druhou stranu pečeme také dozlatova. K lívancům chutná obzvlášť dobře malinový džem.
Ingredience:
50 g másla
sůl
150 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce cukru
malinový džem
olej
50 g másla
sůl
150 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce cukru
malinový džem
olej