Gulášová polávka z mletého masa

27.02.2024

5 lžic oleje
1 menší cibule
4 lžičky mleté papriky
200 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
kmín
hovězí vývar (nebo voda)
3 velké stroužky česneku
majoránka
3 větší brambory
60 g hladké mouky nebo jíška
Na oleji osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků restujeme, dokud se neoddělí kousky. Pak vmícháme papriku, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem, případně vodou. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne.
Přidáme sůl, pepř, kmín a zhruba 30 minut pozvolna vaříme. Pak doplníme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, ještě chvilku povaříme a zahustíme. Buď tzv. suchou jíškou nebo jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, případně moukou rozmíchanou ve vodě.
Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci ještě přidáme majoránku a dochutíme.

Moje jídlo - oblíbené recepty
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky