Hrášek na smetaně
22.07.2022
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme. Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku. Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním. Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.
Ingredience
250 ml mléka
1 ks cibule
3 lžíce hladké mouka
hrášek sterilovaný
200 ml smetany (12%)
máslo
podravka