Rozlítaný ptáček

05.07.2020

Vepřové maso nakrájím na plátky a naklepu (dneska jsem použila plecko), osolím, opepřím a zprudka orestuju na pánvi. Pak naskládám do papiňáku, zaliju vodou, aby bylo maso ponořené, přidám bujón, sůl, na kolečka pokrájené párky, anglickou slaninu (na kostičky), sterilované okurky (na plátky). Vařím asi 20 minut, pak vypnu a nechám dojít. Maso vyjmu, odeberu si do hrnečku trochu vývaru, nechám vychladnout a pak v něm rozkvedlám mouku, vliju zpět do hrnce a provařím, nakonec přidám do omáčky na kostky pokrájená vařená vejce a dochutím (sůl, pepř, sojovka). Pokud chci, aby maso zůstalo pěkně vcelku, ohřívám ho v misce v mikrovlnce a přelévám omáčkou až na talíři. A nebo vložím maso zpět do hotové omáčky a prohřeju všechno dohromady (maso se pak malinko rozpadne).

Ingredience:
vepřové plecko
bujón
páreček
anglická slanina
sterilované okurky
hladká mouka
vařená vejce
sůl, pepř
sojová omáčka
Moje jídlo - oblíbené recepty
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky