Polévky

5 lžic oleje
1 menší cibule
4 lžičky mleté papriky
200 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
kmín
hovězí vývar (nebo voda)
3 velké stroužky česneku
majoránka
3 větší brambory
60 g hladké mouky nebo jíška
Na oleji osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které za stálého...

2 l hovězího vývaru
200 g čočky
200 g párku
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 lžíce majoránky
1/2 lžičky prolisovaného česneku
sůl, pepř, bobkový list

250g Sypaná rýže dlouhá
500ml vody
sůl špetka
500ml mléka
60g másla
10g cukru
3 vejce
sníh ze dvou bílků
vymazat pekáč máslem, vysypat strouhankou
nahoru máslo

Na rozpuštěném másle orestujeme na jemno nastrouhanou menší mrkev. Přidáme mražený hrášek, zalijeme vodou a dusíme 20 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na závěr dochutíme solí a pepřem, přidáme majoránku a jemně zahustíme hotovou jíškou. Možno podávat s chlebovými krutony.

Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Ze zbytku másla a mouky připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Přidáme udušený pórek, který můžeme rozmixovat, povaříme, zjemníme smetanou, dosolíme a opepříme. Zjemníme žloutkem rozšlehaným v mléce.

V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké. Potom polévku rozmixujte na jemný krém, přilijte smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Nechte ještě krátce projít varem. Na talíři zdobte krutony.

Moje jídlo - oblíbené recepty
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky